Utbildning och ökad jämställdhet

Årets julkampanj – Julbord i Juja!

100 kr för en veckas mat!

I år kan vi inte äta julbord som vi brukar i Sverige. Men i Juja är situationen än värre. Många har drabbats svårt av restriktioner och förlorade inkomster och har helt enkelt inte råd att äta sig mätta.

Ge bort ett julbord!
För 100 kronor kan en hel familj få en kasse med mat som räcker i en hel vecka.

Du kan ge en, eller flera, kassar. Märk din gåva ”Julbord i Juja”

Swish:123-198 3840

TILLFÄLLIGT STÄNGT

På grund av smittoläget stänger vi tillfälligt vår butik på Åssagården, men vi fortsätter ha öppet på Getingen - med restriktioner.

Endast sex personer får vistas i butiken samtidigt. Vi har handsprit och markeringar på golvet om att hålla avstånd. Vid kassan finns plexiglas.

Ta hand om varandra! ❤️

Vilka vi är

Åtvidabergs Kenyaförening är en ideell organisation som sedan 2008 stöttar barn och ungdomars personliga utveckling och skolgång i Juja, ett av Nairobis slumområden.
Tillsammans med vår partner – Pendo Amani Youth Organization – hjälper vi utsatta barn att bygga en stark ungdomsrörelse och bidra till viktig positiv social förändring.

De medel vi samlar finansierar ett brett program av aktiviteter. Tusentals barn och ungdomar har genom året fått ledarskapsutbildningar och utbildningsstöd via Ingemar Ericssons Center och deltagit i Pendo Amanis musik, dans och fotbollsprogram. Vi arbetar också med utbyten och skickar volontärer och lärare som kan stötta och arbeta kapacitetsstärkande i Juja.

Hälften av världens befolkning är idag under 30 år och vårt mål är att hjälpa unga människor att hitta sin röst, lära sig agera och tackla viktiga samhällsproblem. Tillsammans utbildar vi modiga förändringsaktörer och framtidens ledare!

Vi tror…
…att ungdomar spelar en viktig roll när det gäller att leda sociala förändringsprocesser.
…att det är viktigt att arbeta på gräsrotsnivå och stärka ungdomar att arbeta lokalt.
…att verklig förändring börjar på det personliga planet och kan utvecklas när människor aktivt engagerar sig tillsammans för att skapa en positiv framtid.

Bli medlem!

Fyll i formuläret nedan om du vill bli medlem, så kontaktar vi dig med mer information!

Second Hand

Vi har stort behov att fylla på Second Handen med nya saker. Har du något som "blivit över" tar vi tacksamt emot det. Om du vill skänka något, kontakta Micael Thor på 073-406 44 49.

Följ oss!

Om du vill följa vårt arbete och få regelbundna uppdateringar så rekommenderar vi att du följer vår Facebooksida "Kenyaföreningen".

Du kan också följa vår samarbetspartner, Pendo Amani, både via deras facebooksida och deras instagramkonto, samt läsa mer på deras hemsida: www.pendoamani.or.ke